Dolnośląskie Perły przyznane

„Europejski Fundusz Rolny na Rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.”

 

Ślężański olej rzepakowy Ol’Vita, Makaron Witomari oraz Kwasek włościański i Golce w sosie grzybowym z kapustą zasmażaną z Agroturystyki Świerkowe Siedlisko w Karłowicach, to laureaci krajowego finału konkursu kulinarnej Perły 2013. Zdobywcy statuetek otrzymają je w Poznaniu, w czasie trwania Międzynarodowych Targów Spożywczych Polagra- Food, w dniach 23-26 września.
Produkty i potrawy nominowane do tej nagrody zostały wybrane podczas finału XIII edycji wojewódzkiego konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów.

Izabela Michniewicz DODR we Wrocławiu

 

Zadanie współfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach Pomocy Technicznej
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 i budżetu państwa. 
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi