Warsztaty Rok w winnicy – Metody fermentacji

We wtorek 21 listopada Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza do udziału w warsztatach „Rok w winnicy” – Metody fermentacji. Podczas ostatniego  z cyklu warsztatów uczestnicy zdobędą podstawową wiedzę z zakresu technologii uprawy winorośli oraz wpływu metod fermentacji na jakość win. 

Omówione zostaną także choroby i szkodniki winorośli, nawożenie i ochrona oraz zabiegi, jakie należy stosować w poszczególnych miesiącach w roku. W części praktycznej uczestnicy będą mieli możliwość prowadzić jesienne prace pielęgnacyjne młodej winnicy. 

Do udziału zapraszamy właścicieli i pracowników winnic, początkujących winiarzy, rolników, mieszkańców obszarów wiejskich, właścicieli gospodarstw agroturystycznych, przedstawicieli doradztwa rolniczego, osoby zainteresowane podejmowaniem i rozwojem przedsiębiorczości na obszarach wiejskich oraz wdrażaniem innowacyjnych rozwiązań na obszarach wiejskich związanych z winiarstwem. 

Udział w warsztatach jest bezpłatny. 

Informacji udziela: 
Izabela Michniewicz kierownik Działu Rozwoju Obszarów Wiejskich,  
tel. 71 339 80 21 wew. 150, 
e-mail: izabela.michniewicz@dodr.pl

Projekt opracowany przez Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą we Wrocławiu. Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Dotyczy Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i obszarach wiejskich (SIR) dla województwa dolnośląskiego.