Konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego zapraszają do uczestnictwa w II edycji Ogólnopolskiego konkursu dla średnich szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

W Konkursie mogą uczestniczyć uczniowie zgłoszeni przez szkołę gastronomiczną, pod opieką nauczyciela wydelegowanego przez szkołę.

Praca konkursowa to dokładnie opisany przepis kulinarny z uzasadnieniem wyboru produktów i uzasadnieniem kompozycji ich zestawienia oraz co najmniej 2 zdjęć zgłoszonej potrawy. Przepis musi zawierać minimum jeden polski produkt aplikujący lub zarejestrowany jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

Termin nadsyłania Zgłoszeń Konkursowych – wyłącznie drogą pocztową – na adres Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego upływa 20 czerwca 2013 r.  Decyduje data stempla pocztowego!
Więcej informacji dostępnych jest na stronie Polskiej Izby Produktu Regionalnego i
Lokalnego:  www.produktyregionalne.pl