Doradcy DODR bezpłatnie
pomagają hodowcom
świń w przygotowaniu
planu bezpieczeństwa
biologicznego
SPIS TREŚCI
Aktualności
- Koniec wniosków i raport o suszy – sytuacja w rolnictwie
- Mistrzowie z Dobrocina – AgroLiga 2015
- Sukces Dwóch Dębów – Karczma Dwa Dęby wyróżniona w konkursie Sposób na Sukces
- Doradztwo rolnicze na Dolnym Śląsku
- Śpiewy i jadło, czyli Baba Jaga patrzy – festyn Dolnośląska wieś zaprasza 2016
- Bardzo krótkie wiadomości
Technika
- Czarny pellet, mikroby i perowskity – innowacyjne technologie w zakresie produkcji biopaliw
Ekologia
- Paź na pietruszce – Bioróżnorodność
- Ochrona przed wiatrem i genowe korytarze – zadrzewienia śródpolne
Rynek rolny
- Kurczaki górą – rosnące znaczenie sektora mięsnego w polskiej gospodarce
Przepisy
- Marginalna, lokalna, ograniczona – nowe rozporządzenie MLO
Finanse
- Dochody, faktury, tabele – system ewidencji przychodów i rozchodów
Uprawa
- Dolny Śląsk zawsze czwarty – buraki cukrowe – opłacalność uprawy
- Daleko od cukrowni – ograniczanie chwościka buraka
- Nie taki słodki – uprawa buraka cukrowego
- Kalkulacja kosztów uprawy 1 ha buraków cukrowych
- Szwedzka mucha i nocny motyl – zwalczanie szkodników kukurydzy
- Odporna, stabilna, zimotrwała – rzepak ozimy – jaką odmianę wybrać?
- Analiza, diagnoza, dokarmianie – kapusta głowiasta
- Ruchliwy potas i jabłkowa rywalizacja – racjonalne nawożenie
Sady
- Czerwone i czarne – uprawa jeżyn
Hodowla
- Krowa w cieniu, knur pod prysznicem – zapotrzebowanie na wodę latem
- Bezpieczne zwierzę – kampania KRUS – Dobrze traktujesz mniej ryzykujesz
- Otuleni – hodowla ras wełnistych owiec i kóz w Polsce
Dom i ogród
- Sylwetki dolnośląskich liderów
- Makaron i zielononóżki, niezmienny twarożek oraz przydymiona kiełbasa – Dolnośląskie Perły cz. 5
- Na jagody – sezonowa skarbnica zdrowia, czyli owoce jagodowe
A także
- informacje Dolnośląskiej Izby Rolniczej,
- terminarz szkoleń,
- agronotowania, ogłoszenia drobne,
- krzyżówka, horoskop
Data publikacji