Doradcy DODR bezpłatnie
pomagają hodowcom
świń w przygotowaniu
planu bezpieczeństwa
biologicznego
SPIS TREŚCI
AKTUALNOŚCI
- Buraki na polach i nowe kredyty – sytuacja w rolnictwie
- Ptasia grypa i środki bioasekuracji
- Nowy rok, nowe dopłaty – zmiany zasad przyznawania dopłat obszarowych
- Dzieci rolników ubezpieczone – KRUS
- Przezorny zawsze ubezpieczony – dotowane obowiązkowe ubezpieczenia upraw i zwierząt
- Bardzo krótkie wiadomości
- Doradztwo Rolnicze na Dolnym Śląsku
- Przy świątecznym stole – Prezentacje wojewódzkie Tradycyjnych Stołów Wigilijnych – Dolny Śląsk 2016
- PROW 2014-2020
- Pomoc po klęskach – Przywracanie potencjału produkcji rolnej
SIR
- Pomidorowy świat i boso na ścieżce – wyjazd studyjny "Autostradą do innowacji"
- Jak to się robi w Austrii, jak to się robi w Czechach
PRZEPISY
- Drzew cięcie – zmiany w prawie dotyczącym wycinania drzew i krzewów
EKOLOGIA
- Zabieg zapisany – Dyrektywa azotanowa
- Bocian długodystansowiec – ptasie wędrówki
UPRAWA
- Zima mroźna, zima groźna – jak warunki atmosferyczne wpływają na przezimowanie rzepaku ozimego
- Wiosenna strategia – jak zwalczyć chwasty na plantacjach, na których jesienią nie zastosowano herbicydów?
- Dochód zmiennym jest – kalkulacje produkcji roślinnej
- Gleba pod presją – zrównoważona gospodarka glebą
HODOWLA
- Mleczne straty – mastitis
- Odsadzanie w środę – zasady prawidłowej eksploatacji loch
- Łyżkarz i jego łopata – hodowla danieliOtworzy się w nowej karcie
- Kura w stresie – niedobory witaminowe w stadach drobiu mięsnego
DOLNOŚLĄSCY ROLNICY
- Zrób sobie Koło – zakładamy Koło Gospodyń Wiejskich
- Sylwetki Dolnośląskich Liderów
- Wina na wzgórzach i drugie życie baryłki – Dolnośląskie Winnice
AGROTURYSTYKA
- Wieś od podszewki – zagrody edukacyjne
DOM I OGRÓD
- Tłoczone na zimno – tłuszcze roślinne cz. 2
- Jagły dla zdrowia – kasza jaglana
- War ze zlepieńcami, golce w sosie – Dolnośląskie Perły
A TAKŻE
- informacje Dolnośląskiej Izby Rolniczej,
- terminarz szkoleń,
- agronotowania, ogłoszenia drobne,
- krzyżówka, horoskop
Data publikacji