SPIS TREŚCI
Aktualności
- Miliony na modernizację – będą dodatkowe pieniądze na modernizację gospodarstw rolnych
- Zaawansowane zbiory – sytuacja w rolnictwie
- Co nas czeka – zmiany w dopłatach po 2015 rokuOtworzy się w nowej karcie
- Zielono mi – zazielenienie – praktyki rolnicze korzystne dla klimatu i środowiskaOtworzy się w nowej karcie
- Jedz regionalne – XIV edycja wojewódzkiego konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów
- Doradztwo rolnicze na Dolnym Śląsku
- Szczęśliwa bransoletka i bigos z igłą – Konkursy Pamiątka Rękodzielnicza i Smaki Izerskie
- Tyrolskie smaki – promocja krajowych i unijnych systemów jakości żywności regionalnej – Austria
- Bardzo krótkie wiadomości
Ekologia
- Kolacja w krypcie – grabarze
Uprawa
- Zaprawiamy – materiał siewny
- Mniej zapraw dla rzepaku – ograniczanie szkodników
- Kolby pełne energii – czas na kiszonkę z kukurydzy
- Odmiany na miarę cz. 2 – Dolnośląska lista zalecanych do uprawy odmian roślin uprawnych 2014
- Zarobić na życie –produkcja żyta w 2014 roku
- Kalkulacja kosztów uprawy 1 ha żyto ozime
- Uparty jak chwast – odporność na herbicydy
Hodowla
- Nakarmione zgodnie z prawem – ustawa o ochronie zwierząt
Sady
- Sadzenie na cztery ręce – zakładamy sad
Dom i ogród
- Izabela Chaszczewicz – Sylwetki dolnośląskich liderów 2014
- Od mamałygi do polenty – kukurydza
A także
- informacje Dolnośląskiej Izby Rolniczej,
- terminarz szkoleń, warsztatów, pokazów,
- agronotowania, ogłoszenia drobne,
- krzyżówka, horoskop
Data publikacji