Nowe pojęcia, nowe zasady – Krajowy Plan Strategiczny dla Wspólnej Polityki Rolnej na lata 2023-2027
Początek siewów, słaba kukurydza – sytuacja w rolnictwie
Zarządzanie ryzykiem
Wrześniowa narada doradców
KRUS – wysokość składki w IV kwartale
Uprawa
III Dolnośląski Dzień Soi
Porozumienie o współpracy w ramach Krajowej Sieci Gospodarstw Demonstracyjnych
Graminicydy w rzepaku – jesienne odchwaszczanie
Łokaś, leń i ploniarka – ochrona zbóż przed szkodnikami
Jesienne odchwaszczanie zbóż – chwasty, odporność i rotacja
Stosuj rozsądnie – herbicydy jak antybiotyki
Dwa tygodnie czarnej plamki – kiedy zbierać kukurydzę na ziarno?
Przyczajone w magazynach – szkodniki magazynowe
Coraz mniej pestycydów – wycofane substancje czynne, wchodzące w skład środków ochrony roślin
Hodowla
Co czyha na krowę – odrobaczanie
Ekologia
Wolny wybieg i zamknięty obieg – leczenie zwierząt w gospodarstwach ekologicznych
Sady
Nie ma zbioru bez rumieńca – jabłka – zbiór i przechowywanie
Tona koncentratu – jabłka przemysłowe
Pszczelarstwo
Wilgoć, plastry i wosk – październik w pasiece
Dlaczego pszczoły znikają z ula – choroby pszczół – Nosema ceranae
Technika
Trzeba chodzić w masce – opryski – co zabrać na pole – narzędzia, części, odzież ochronna
Zagadnienia prawne
Prawnik radzi – wsparcie na usuwanie azbestu z dachów
Przejście sugerowane – przepisy drogowe
SIR
Konferencja – promocja tradycyjnej żywności przez Koła Gospodyń Wiejskich w kontekście Zielonego Ładu
Relacja z wyjazdów studyjnych – woda i środowisko – ochrona zasobów wodnych w powiecie świdnickim, trzebnickim i lwóweckim
Konferencja – Innowacyjność w gospodarce pasiecznej w kontekście Zielonego Ładu
Konferencja – Innowacyjna technologia wytwarzania i rozlewu wina gronowego oraz sposób organizacji produkcji jako czynniki podniesienia jakości produktów winiarskich wytworzonych lokalnie
Październikowe wyjazdy studyjne w ramach Lokalnych Partnerstw ds. Wody w województwie dolnośląskim