Warsztaty - Innowacyjne metody utrwalania żywności pochodzącej z gospodarstwa rolnego
Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza 14 listopada na warsztaty z zakresu przetwórstwa rolno-spożywczego „Innowacyjne metody utrwalania żywności pochodzącej z gospodarstwa rolnego”.
Są to warsztaty dla rolników, mieszkańców obszarów wiejskich województwa dolnośląskiego, właścicieli gospodarstw agroturystycznych i zagród edukacyjnych, przedstawicieli doradztwa rolniczego oraz innych osób zainteresowanych tematem przetwórstwa rolno-spożywczego.
W czasie warsztatów uczestnicy dowiedzą się, w jaki sposób przetwórstwo produktów rolnych może wpłynąć na poprawę dochodowości gospodarstwa. Poszerzą też wiedzę na temat zasad sprzedaży bezpośredniej oraz rolniczego handlu detalicznego. Podczas zajęć praktycznych przygotują własne przetwory z produktów pozyskanych z gospodarstwa rolnego.
Warsztaty odbędą się na terenie Gospodarstwa Rolnego Michał Sznajder,
adres: Karnice 17, 55-140 Żmigród.
Organizator zapewnia dojazd na warsztaty i powrót do Wrocławia.
Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, o udziale decyduje kolejność zgłoszeń.
Informacji udziela:
Magdalena Kuryś
tel. 71 339 86 56 wew. 196
e-mail: magdalena.kurys@dodr.pl
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Operacja opracowana przez Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą we Wrocławiu, organizowana w ramach operacji do realizacji w Planie Operacyjnym Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2024-2025. Dotyczy Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i obszarach wiejskich województwa dolnośląskiego (SIR).