Dziedzictwo kulturowe i tradycje kulinarne polskiej wsi. Trzydniowy wyjazd studyjny do województwa małopolskiego.

sery
Data wydarzenia:

26-28 maja 2025 roku

Organizator:
DODR we Wrocławiu
Miejsce wydarzenia:
województwo małopolskie

Do udziału zapraszamy dolnośląskich rolników, przetwórców regionalnej żywności, mieszkańców obszarów wiejskich, kobiety zrzeszone w Kołach Gospodyń Wiejskich i osoby zainteresowane certyfikacją produktów rolnych wytwarzanych w gospodarstwach.
Uczestnicy odwiedzą cztery gospodarstwa wytwarzające certyfikowane produkty, wpisane na listę produktów tradycyjnych, prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz te figurujące na prestiżowej liście unijnych certyfikatów „Chroniona Nazwa Pochodzenia" lub „Chronione Oznaczenie Geograficzne". Wyjazd studyjny do jednego z najbogatszych regionów Polski pod względem liczby produktów objętych Systemami Jakości Żywności, pokaże producentom żywności z terenu Dolnego Śląska możliwości związane z certyfikacją produktów wytwarzanych w gospodarstwie. 

Osoba do kontaktu: 
Katarzyna Cymbała, Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich
katarzyna.cymbala@dodr.pl
tel. 71 339 86 56 wew. 152.