Dziedzictwo kulturowe i tradycje kulinarne polskiej wsi. Trzydniowy wyjazd studyjny do województwa małopolskiego.

26-28 maja 2025 roku
Do udziału zapraszamy dolnośląskich rolników, przetwórców regionalnej żywności, mieszkańców obszarów wiejskich, kobiety zrzeszone w Kołach Gospodyń Wiejskich i osoby zainteresowane certyfikacją produktów rolnych wytwarzanych w gospodarstwach.
Uczestnicy odwiedzą cztery gospodarstwa wytwarzające certyfikowane produkty, wpisane na listę produktów tradycyjnych, prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz te figurujące na prestiżowej liście unijnych certyfikatów „Chroniona Nazwa Pochodzenia" lub „Chronione Oznaczenie Geograficzne". Wyjazd studyjny do jednego z najbogatszych regionów Polski pod względem liczby produktów objętych Systemami Jakości Żywności, pokaże producentom żywności z terenu Dolnego Śląska możliwości związane z certyfikacją produktów wytwarzanych w gospodarstwie.
Osoba do kontaktu:
Katarzyna Cymbała, Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich
katarzyna.cymbala@dodr.pl,
tel. 71 339 86 56 wew. 152.