Konkurs na najlepszy wyrób piekarniczy Kromka.pl
Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego we współpracy z DODR zaprasza do udziału w dolnośląskiej edycji wojewódzkiej konkursu na najlepszy wyrób piekarniczy „Kromka.pl”. Jest on skierowany do małych i średnich lokalnych piekarni – rzemieślniczych, spółdzielczych, rodzinnych, także tych, prowadzących działalność RHD. Karty zgłoszenia należy przesyłać do 24 czerwca
Uczestnicy będą mogli zaprezentować wybrany przez siebie typ pieczywa, czyli chleby i bułki, których receptury i sposób wykonania są oparte na tradycyjnych i rzemieślniczych metodach wypieku oraz regionalnych i historycznych tradycjach piekarniczych.
O udziale w konkursie decyduje kolejność zgłoszeń, ponieważ w edycji wojewódzkiej będzie mogło wziąć udział maksymalnie 10 regionalnych piekarni. Zwycięskie wyroby wybierze jury składające się z przedstawiciela PIPRiL, przedstawiciela jednej z organizacji branżowych piekarnictwa, znawcy tradycji kulinarnych, w tym piekarniczych oraz dziennikarza/blogera kulinarnego. Dla uczestników przewidziane są nagrody finansowe za zajęcie I, II, III miejsca oraz jedno wyróżnienie.
Karty zgłoszenia należy przesyłać na adres e-mail:
ula.bartoszewicz@dodr.pl
lub dostarczyć do
Dolnośląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego
ul. Zwycięska 8,
53-033 Wrocław
Konkurs zostanie rozstrzygnięty w sobotę 28 czerwca podczas wydarzenia Dolnośląska Wieś zaprasza. Wypieki będzie można zaprezentować na stoisku – chęć wystawienia prosimy zgłosić, wypełniając kartę zgłoszeniową dla wystawców.
Informacji udziela
Ula Bartoszewicz
tel. 691 414 300 lub 504 478 721