Konkurs na najlepszy wyrób piekarniczy Kromka.pl

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego we współpracy z DODR zaprasza do udziału w dolnośląskiej edycji wojewódzkiej konkursu na najlepszy wyrób piekarniczy „Kromka.pl”. Jest on skierowany do małych i średnich lokalnych piekarni – rzemieślniczych, spółdzielczych, rodzinnych, także tych, prowadzących działalność RHD. Karty zgłoszenia należy przesyłać do 24 czerwca

Uczestnicy będą mogli zaprezentować wybrany przez siebie typ pieczywa, czyli chleby i bułki, których receptury i sposób wykonania są oparte na tradycyjnych i rzemieślniczych metodach wypieku oraz regionalnych i historycznych tradycjach piekarniczych.

O udziale w konkursie decyduje kolejność zgłoszeń, ponieważ w edycji wojewódzkiej będzie mogło wziąć udział maksymalnie 10 regionalnych piekarni. Zwycięskie wyroby wybierze jury składające się z przedstawiciela PIPRiL, przedstawiciela jednej z organizacji branżowych piekarnictwa, znawcy tradycji kulinarnych, w tym piekarniczych oraz dziennikarza/blogera kulinarnego. Dla uczestników przewidziane są nagrody finansowe za zajęcie I, II, III miejsca oraz jedno wyróżnienie.

Karty zgłoszenia należy przesyłać na adres e-mail: 
ula.bartoszewicz@dodr.pl 
lub dostarczyć do 
Dolnośląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego
ul. Zwycięska 8, 
53-033 Wrocław 

Konkurs zostanie rozstrzygnięty w sobotę 28 czerwca podczas wydarzenia Dolnośląska Wieś zaprasza. Wypieki będzie można zaprezentować na stoisku – chęć wystawienia prosimy zgłosić, wypełniając kartę zgłoszeniową dla wystawców.

Informacji udziela 
Ula Bartoszewicz 
tel. 691 414 300 lub 504 478 721