Seminarium – Warzywa, sady, rośliny jagodowe, zioła, przetwórstwo owoców lub warzyw

Zapraszamy na seminarium „Warzywa, sady, rośliny jagodowe, zioła, przetwórstwo owoców lub warzyw”, które odbędzie się 14 listopada w obiekcie hotelowym AGRO, w sali 30, przy ul. Zwycięskiej 4 we Wrocławiu. Jest to spotkanie podsumowujące końcowy etap realizacji operacji finansowanej ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Transfer wiedzy i działalność informacyjna”, Poddziałania 1.2.„Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych”.

Podczas seminarium będzie można wysłuchać wykładów na temat produkcji ekologicznej i stosowanych praktyk rolniczych oraz rozwiązań i wdrożeń w ramach projektu. Celem działania jest upowszechnianie dobrych praktyk i innowacyjnych rozwiązań stosowanych w ekologicznym systemie produkcji żywności. 

Nabór uczestników:
Do udziału w seminarium zapraszamy:

  • rolników z gospodarstw, w których były założone obiekty demonstracyjne, 
  • uczestników spotkań demonstracyjnych z dowolnego tematu demonstracji,
  • rolników ekologicznych i konwencjonalnych, którzy nie brali udziału w spotkaniach demonstracyjnych, w tym domowników, młodych rolników, osoby zatrudnione w rolnictwie,
  • doradców, którzy przyjadą na seminarium z rolnikami

Udział w seminarium jest bezpłatny. Organizatorzy zapewniają wyżywienie i materiały szkoleniowe,  a dla grup rolników zwrot za transport. Osoby na diecie standardowej, wegetariańskiej lub wegańskiej proszę zaznaczyć symbol S, W lub V. 

Prosimy o zgłaszanie się uczestników do 13 listopada, do Działu REiOŚ na adres mailowy: alicja.kubisz@dodr.pl, maksymilian.zaba@dodr.pl, monika.miniewska@dodr.pl lub pocztą tradycyjną, na adres: Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu, ul. Zwycięska 8, 53-033 Wrocław.

Alicja Kubisz REiOS